Swedbank genomgår en stor transformationsresa

Text: Sara Schedin    Foto: Patrik Lundin

På Swedbank går man mot ett agilt arbetssätt och har en spännande digitaliseringsresa framför sig. Med sig på resan vill man ha drivna personer som brinner för att lösa komplexa problem.

På Swedbank IT Utveckling, är man i dag dryga 1000 medarbetare fördelat på fyra marknader och har som ambition att växa med ytterligare 200 i år. IT-utvecklingschefen Nina Hammarström berättar om en spännande förändringsresa där banken förflyttar sig från det traditionella vattenfalls och projektbaserade arbetssättet mot en agil setup.

– Det här innebär att vi organiserar oss tillsammans med verksamheten i stabila crossfunctional team som levererar i värdeströmmar. För att vi ska öka time-to-time market, det vill säga hur snabbt vi får ut nya lösningar till kunderna, och fortsätta att vara konkurrenskraftiga så är den här förändringen nödvändig, säger Nina och tillägger:

– Jag gjorde den här resan när jag jobbade på 3 och då ökade vi time-to-market och kvalitet väsentligt och såg också att medarbetarna tyckte att det här var ett mycket roligare sätt att arbeta på. Det är såklart alltid svårt med förändringar men de allra flesta tycker att det är kul. För de unga som kommer till oss är det ju självklart att arbeta agilt, så för att locka till oss dem är den här förändringen viktig.

Swedbank har som målsättning att den huvudsakliga försäljningen ska gå via de digitala kanalerna inom ett antal år. Därför är det viktigt att satsa på ett bra möte med kunden digitalt. För att uppnå det målet krävs IT-talanger som tycker att det är spännande att vara med på den resan. Nina menar att det kanske kan låta lite konservativt och tråkigt att arbeta på bank men på Swedbank händer det saker hela tiden och är man intresserad av komplexa IT-system så är det en spännande värld att vara i.

– Hos oss måste allt fungera 24/7, så om du drivs av att bidra till förändring och att hitta lösningar på komplexa problem kommer du att trivas här. Just nu söker vi framför allt Java & Cobol-utvecklare, både i Sverige och Baltikum. Det är inte ett enkelt jobb men det är oerhört intressant, säger hon och fortsätter:

– Det finns också alla möjligheter att testa på olika områden inom IT, för trots att vi vill ha stabila team så är vi för att man byter jobb inom organisationen. Vi ser att våra medarbetare växer genom intern mobilitet.

Swedbank ser det som en viktig uppgift att bidra till ett hållbart samhälle och det är också något som Nina brinner för, speciellt Äntligen Jobb som är del av bankens mångfaldsarbete.

– I Äntligen Jobb programmet erbjuds nyanlända utrikesfödda akademiker ett sex månader långt traineeship i samarbete med Arbetsförmedlingen. Det blir en möjlighet för dem att bygga upp sina cv:n och framför allt så anställer vi många av dem, vilket berikar vår organisation.


Företagsfakta

I Swedbank finns stora möjligheter att växa och utvecklas. Swedbank skapar medarbetarvärde och förutsättningar för goda prestationer genom stimulerande arbetsuppgifter, utvecklingsmöjligheter, jämställdhet och mångfald samt coachande chefer som utgår ifrån just din potential. Som medarbetare är du med och skapar växtkraft genom att förändra, förbättra och förverkliga.

Antal medarbetare: Swedbankkoncernen består av 13 678 anställda.

Här kan du läsa mer kring karriär på Swedbank

Related Posts

Forskning och innovation för vår digitala framtid
Ju svårare projekt desto bättre för Värmex
Nu ska Kronofogden IT-moderniseras