Folksams IT-avdelning tar verksamheten in i framtiden

Text: Sara Schedin    Foto: Kristofer Hedlund

Folksam är inne i en stor förändring som innebär nya arbetssätt och modernisering av befintliga strukturer. För medarbetarna på bolagets IT-avdelning är detta ett utmanande och spännande steg in i framtiden

Sedan 2014 jobbar Folksam med Lean och agila metoder. Målet med satsningen är att skapa ett modernare arbetssätt, effektivisera verksamheten och lägga mer tid på att skapa nytta för kunderna.

– En stor del av Lean är att arbeta med kontinuerliga förbättringar. För Folksam är det här arbetssättet helt nytt och det finns såklart de som inte tycker att det är så roligt med alla förändringar. Men för många av oss känns det som något vi absolut måste göra och också som ett sätt att attrahera ännu fler vassa människor, säger Per Stubbe, program- och projektledare på avdelningen Strategisk IT.

På avdelningen IT Liv och Pension har en del av medarbetarna gått över till att arbeta i strömmar. En ström består över tid till skillnad från ett projekt som är en tillfällig organisation.

– Något som vi arbetar mycket med är att använda införandet av strömmar för att få till ett närmare samarbete mellan verksamhet, affär och IT. Vi ingår alla i strömmarna och tar fram lösningar tillsammans.  Det är en utmaning, om än en rolig sådan, att vara med och ändra på inarbetade strukturer samtidigt som kraven på leverans är höga. Vissa saker kan ta lång tid att förändra, men slutresultat är värt det, säger strömledaren Marie Karlsson.

Marcus Lindberg, lösnings-arkitekt på Integrationsavdelningen, lägger till:

– Ja, det är verkligen roligt att få vara med och förändra ett hundraårigt bolag och det känns definitivt som att vi är på väg åt rätt håll. Alla förstår att det finns mycket bra i en så etablerad organisation, men vi vill göra det ännu bättre. Som allt förändringsarbete så är det inte alltid enkelt, men där i ligger också den roliga utmaningen.

Eftersom Folksam är ett så pass stort företag, med många olika verksamheter och roller, är utvecklingsmöjligheterna goda.  Det är inte ovanligt att medarbetare flyttar mellan olika IT-avdelningar, eller går från affärsverksamheten för att jobba med IT eller tvärtom.

– Jag har varit här i fyra år och hunnit med att jobba som kravanalytiker, förvaltningsledare, uppdragsledare, införare av agila arbetssätt till att nu vara strömledare. Som medarbetare får du bra stöd från din omgivning, vilket är viktigt för att du ska våga utmana dig själv och utvecklas, säger Marie.

– Inom IT är alla möjligheter öppna, speciellt nu när vi går igenom en sådan stor förändringsresa, och det går definitivt att göra karriär inom bolaget. Det finns en stor tilltro till individen och man vågar satsa på sina medarbetare, tillägger Per.


folksam_2887-redigera

 

Företagsprofiler:

Marcus Lindberg. Titel: Lösningsarkitekt. Bakgrund: Systemvetare. Ditt bästa karriärstips: “Våga utmana – som ny kan du tillföra nya perspektiv som hjälper oss i resan mot att bli bättre.”

Per Stubbe. Titel: Program- och projektledare. Bakgrund: Mångårig ledarerfarenhet. Ditt bästa karriärstips: “Ta vara på tillfället när det dyker upp. Tänk inte så mycket – gör!”

Marie Karlsson. Titel: Strömledare och Förvaltningsledare IT. Bakgrund: Civilingenjör IT. Ditt bästa karriärstips: “Våga prova olika roller – det är det bästa sättet att hitta det som du tycker är roligast.”


Här kan du läsa mer om Folksam

Related Posts

Swedish Driverless Truck – New Hope for a Sustainable Future
Så drillas Viaplays anställda i kreativitet
Fintech-startups går i bräschen för nya betalningssätt