Fintech-startups går i bräschen för nya betalningssätt

Under början av året kunde vi ta del av it-konsultbolaget Capgeminis trendrapport över banksektorn år 2016. IDG.se sammanfattade trendrapporten och uppmärksammar en intressant spaning från Capgemini kring fintech-startups. Capgemini menar att våra behov av banktjänster förändras i takt med att vi blir mer uppkopplade. Det blir allt vanligare att vi använder olika leverantörer för betalningar, försäkringar och lån.

Capgeminis rapport visar att bankerna ligger efter när det gäller nya tekniker. Det öppnar automatiskt upp nya möjligheter för fintech-bolag att växa och ta över kunder med ett mer anpassat och kostnadseffektivt bankerbjudande.

Svenska stjärnskott på fintech-himlen
Sverige, och specifikt Stockholm, är en bra grogrund för fintech-startups. Tech-företag i Stockholm har under åren varit mycket framgångsrika och många av Sveriges största företag är resultatet av tekniska innovationer som har utvecklats över tiden.

Två stjärnskott på den svenska fintech-himlen är Billhop och Betalo, som grundades år 2011. De två betalningsinstituten positionerar sig på marknaden som nytänkare vad gäller betalningar över nätet. Syftet är enkelt; genom att betala dina räkningar online, med en räntefri kredittid, förbättras din likviditet, så kallat cashflow. Nedan kan du läsa om fördelarna att använda betalningstjänster vid betalning av räkningar;

Varför ska jag betala mina räkningar online?

De två svenska fin-tech bolagen Betalo och Billhop erbjuder dig, som privatperson eller företagare, att betala räkningar online med en räntefri kredittid. Fördelarna är flera;

  • Genom att betala dina räkningar online kan du nyttja den räntefria kredittiden på ditt företags kreditkort. Den sträcker sig mellan 15-60 dagar, vilket bidrar till en klar förbättring av ditt företags likviditet.
  • Du kan använda hela ditt betal-/kreditutrymme och få bonuspoäng om ditt kort är anslutet till lojalitetsprogram, som SAS EuroBonus. Idag använder de flesta kortleverantörer någon form av cashback som gör att man får fördelar och ekonomisk vinning – desto mer du använder kortet.
  • För många företagare kan det kännas som en smidig lösning att optimera sitt kassaflöde genom att sälja sina räkningar, så kallad factoring. Men många factoringbolag har dolda avgifter med en icke transparent prisstruktur. När du betalar dina räkningar via betaltjänster som Billhop eller Betalo, och använder ditt företagskort, förlängs dina betaltider. Det bidrar till att du också frigör ditt bundna rörelsekapital.
  • Kostnaden vid betaltjänster är en procent på fakturabeloppet, men bara om du väljer att använda Billhop eller Betalos tjänster. Betaltjänsterna tar inte ut några fasta kostnader och har ingen bindningstid.

Hur går en betalning till?

Själva betalningsprocessen är enkel och går till på samma sätt som när räkningar betalas via internetbank. Välj om du vill använda betal- eller kreditkort. Klicka i mottagare, via bankgiro eller plusgiro, till det företag som ska ha betalningen. Välj datum och summa. Via betaltjänsterna kan du betala räkningar till alla företag som har ett anslutet bankgiro eller plusgiro.

Låter det intressant? Här kan du läsa mer om Billhop och Betalo.

Related Posts

Swedish Driverless Truck – New Hope for a Sustainable Future
Så drillas Viaplays anställda i kreativitet
Future by Lund – en kreativ spelplan för en smart och hållbar framtid