Eurosteps innovativa teknik ger internationell framgång

Text: Alma Johanson    Foto: Patrik Lundin

Eurostep är ett prisbelönt teknikföretag med huvudkontor i Sverige. Efter ett flertal framgångsrika år står bolaget starkt med stora kunder; Boeing, FMV, Siemens och Volvo för att nämna några. Man jobbar med den senaste tekniken för IT-baserad samverkan mellan företag.

När ett flygplan, lastbil eller en byggnad ska konstrueras är många parter involverade i processen. En mängd data skapas och används internt hos de olika parterna. Företag behöver hjälp med att förvalta och dela rätt data med rätt person och det måste ske på ett säkert sätt. Eurostep erbjuder kunder sin egenutvecklade PLM-plattform ShareAspace som fungerar som en hub för all produktdata.

– ShareAspace ger kunderna en unik kombination av delad access och säkerhet. Det innebär att vi knyter samman information och gör den delbar på ett säkert sätt gentemot kunder och underleverantörer, säger Håkan Kårdén, vd på Eurostep Group.

Viktor Högberg jobbar på Stockholmskontoret som Business Consultant och leder teknikteamen i sina projekt.

– Jag har en fot ute hos kund, där jag på nära håll får se hur ShareAspace underlättar för dem, medan jag har den andra foten nära vår R&D-avdelning. En utmaning i mitt jobb är att ständigt vara uppdaterad på system som våra kunder vill att vi integrerar med för att kunna se hur ShareAspace passar in. En del av mitt jobb kan jag göra hemifrån och den flexibiliteten är bra för en småbarnsförälder som jag själv, säger Viktor.

Andreas Agnestrand är en av de utvecklare som sitter på Research & Development (R&D) i Stockholm. De jobbar i sprintar och utvecklar produkten utifrån feedback från bland annat Viktors team.

– Som utvecklare vill man arbeta med den senaste tekniken och det gör vi här, vilket är fantastiskt kul. Vi ligger i framkant med teknik från Microsoft, jobbar med egna coola idéer och med agil utvecklingsprocess. Jag måste dessutom se till att produkten passar för olika spännande och tekniktunga industrier som flyg, bil, energi, bygg och försvar, förklarar Andreas.

Eurostep ligger internationellt långt fram inom teknik, är världsledande inom samverkanslösningar och har stor kompetens i huset. Med tunga varumärken i kundportföljen och en växande marknad krävs fler duktiga medarbetare, men det ställs inte krav på att du från början ska vara expert på vad ett PLM-system är.

– När jag började här var jag relativt oerfaren men samtidigt väldigt intresserad av allt spännande. Inom kort blev jag ansvarig för en viktig kund och hade en mentor som lärde upp mig allt eftersom, säger Viktor.

– Är du en teknikintresserad ingenjör med IT-intresse och gillar att nätverka så kommer du att trivas hos oss, tillägger Andreas.

 


Företagsfakta

Eurostep är ett svenskt teknikföretag med totalt 80 anställda i fem länder. Eurostep är under stark tillväxt då intresset från kunder ökar. Av de 80 anställda finns cirka 50 personer i Stockholm, Göteborg och Linköping. Det är utvecklare, PLM-konsulter, lösningsarkitekter, produktsupport, delivery-avdelningen som jobbar närmast kund, samt ledningen. Företaget grundades 1994 och har sedan dess vuxit och är världsledande inom samverkanslösningar. Den egenutvecklade PLM-plattform ShareAspace används i dag av företag och organisationer världen över.

Här kan du läsa mer om Eurostep

 

Related Posts

Forskning och innovation för vår digitala framtid
Ju svårare projekt desto bättre för Värmex
Nu ska Kronofogden IT-moderniseras